2015 Hyundai Tucson 1.6 T-GDI İnceleme

Yeni Tucson Nissan Quasqai’nin tahtını sallamaya geliyor. 

tucsonarabahaberim

Tucson Hyundai’nin ix35 modelinin yerine üreteceği yeni modeli. Aslına bakarsak ix35 Tucson’un yerine üretilmişti ve beklenen satışları yakalayamamıştı. Hyundai yepyeni teknolojilerle ve alışılmış adıyla Tucson’u yeniden üretti.

Bilindiği üzere Tucson’un segmentteki en güçlü rakibi Nissan Quasqai. Hyundai en yeni teknolojiler ve oldukça modern bir tasarımla ürettiği yeni modelini 18.695€ başlangıç fiyatı ile satışa sunuyor.

tucsonarabahaberim2

Model henüz satışa çıkmadı ancak gelecek ay birçok ülkede satışta olacak. 1.6 benzinli 173 hp motor ve 7 ileri DCT şanzıman ve dört çeker şasi sistemi alınabilecek teknik donanımlardan.  Motor test sonuçlarına göre oldukça güçlü ve hızlanmaya istekli. Modelde motor sesi iç kısma çok geliyor olsa da rüzgar ve sürtünme sesi minimum seviyede hatta yok denilebilir.

tucsonarabahaberim3

Süspansiyon sistemi ve direksiyon çok orantılı. Manevralarda vs. sınıfının üzerinde performans sergileye Tucson etkileyici bir yol tutuşuna sahip. İç kısım 5 yetişkinin seyahat edebilmesi için yeterli ve ferah. Tavan yüksekliği ve arka koltuk diz mesafesi çok iyi ayarlanmış.

tucsonarabahaberim4

İç kısım oldukça kaliteli bir malzemeden imal edilmiş. Deri koltuklarla aynı malzeme kapı içlerinde de kullanılmış. Plastik kısımlar kalite hissi veriyor. Konsolda bulunan navigasyon sistemi geliştirilmiş ve Hyundai’nin iddiasına göre önceki nesile göre üç kat daha hızlı. Otomatik acil durum freni, otomatik park sistemi, ısıtma ve soğutma özelliğine sahip koltuklar Tucson’da alınabilecek özelliklerden birkaçı.

tucsonarabahaberim5

Genel olarak Tucson’da olumsuz bir durum yok. Model ülkemize de uygun bir fiyat ile giriş yaparsa satış konusunda iyi rakamlar yakalayacaktır.

Yeni Tucson’un güvenlik testine buradan ulaşabilirsiniz.

Hyundai Tucson’un güncel fiyatlarına buradan ulaşabilirsiniz. 2019 Ekim itibari ile otomobilin baz donanımı 230 bin lira başlangıç fiyatı ile satışta. En dolu versiyonu ise 280 bin lira gibi bir rakama satın alınabiliyor.

İlginizi Çekebilir  2015 Honda HR-V 1.5 i-VTEC CVT İnceleme

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here