Mercedes A Serisi vs. Volkswagen Golf

Otomobil piyasasının güçlü üyelerinden olan Volkswagen ve Mercedes’in C sınıfı modelleri 2015 yılı için yenilenmişti. Artık bu iki modeli yollarda görmeye başladık. İki aracın yakıt tüketimi, performans gibi özelliklerini karşılaştırmak istedik.

kıyas_Arabahabeim

Bildiğimiz üzere A serisi çok büyük bir değişim gösterdi ve adeta yeniden doğdu. Gerek tasarım, gerekse motor olarak önceki nesillerinden çok farklı olan model güzel satış rakamlarına ulaştı. Diğer taraftan Golf, bildiğimiz gibi satış sıkıntısı çekmeyen bir model. Yeni jenerasyonu ile birlikte donanım standardı yükseldi, tasarımı daha sert, keskin çizgilere kavuştu. Böylece C segmentinin güçlü rakipleri haline geldiler.

1-TASARIM

golfedit

Golf’e baktığınız anda tasarımdaki yeni sert hatları görüyorsunuz. Önceki modellerindeki yumuşak, yuvarlak çizgiler yerini sert çizgilere bırakmış. Led ve xenonlarla desteklenmiş ön farlarla birlikte de oldukça agresif bir görünüme kavuşuyor.

a180araba

 

A180’e baktığımızda da çizgilerinin sert ve led farları ile agresif bir görüntü çizdiğini görüyoruz. Kapı üstlerindeki hava kanalları da araca sportif bir özellik katıyor. Ön kısımdaki metalik ızgara tasarımı güzelleştiren ayrıntılardan.

2-İÇ TASARIM

Golf iç tasarım konusunda önceki modellerine göre büyük değişiklik gösterdi tabiri caizse çağ atlattı. Bir önceki seride baz modelde direksiyon üzerinde düğme dahi bulunmazken artık 5″ bilgi ekranı vs. birçok ücretli donanım artık standart. Ayrıca Bmw’nin eski modellerinde gördüğümüz sola doğru bakan orta konsol da yenilikler arasında.

golfinterior

 

A180 için baktığımızda ise Golf’ten aşağı kalır yanının olmadığını söyleyebiliriz. Orta konsolda 7″ ekran bulunuyor. Manuel şanzıman seçimi olmayan modelde vites geçişleri direksiyon arkasındaki koldan yapılıyor. İç mekan genel olarak kaliteli yapıda ve oldukça sportif bir hava sağlanmış.

a18araba

 

3-Motor

Bilindiği üzere Mercedes A180 Renault’un ünlü 1.5 Dci motorunu kullanıyor. 109 hp’lik 260Nm torka sahip dizel motor A180’i 11.6 saniyede sıfırdan 100 km hıza çıkarabiliyor. 7 ileri otomatik şanzımana sahip olan otomobilin şehir içi 4.6, şehir dışı ise 3.6 litre yakıt tüketim verisi mevcut.

İlginizi Çekebilir  Volkswagen Golf R vs Audi RS4

Golf’te bildiğimiz 1.6 TDI 105 hp 250Nm torka sahip bir dizel motor bulunuyor. Otomatik ve manuel tercih şanzımanın tercih edebildiği modelde 0-100 km hızlanması 10.7 saniyeyken şehir içi 4.6 şehir dışı ise 3.5 litre tüketim ortalaması alınabiliyor.

a180cs

4-Fiyat

A180, 1.5 Dizel motoru ve 7 ileri otomatik şanzımanı ile birlikte 103.700 lira liste fiyatı ile satılıyor. Volkswagen Golf ise 1.6 TDI motoru ve DSG şanzımanı ile birlikte 84.100 liradan satılmakta.

Genel olarak birbirlerine bariz üstünlük sağlayamayan iki araç fiyat konusunda büyük ayrılık gösteriyor. Sportiflik ve yıldız isteyen kullanıcıların 18 bin lira daha fazla vererek A180 seçmesi gerekmekte.

2019 Mayıs Güncelleme

Mayıs 2019 itibariyle iki modelin de satışı devam ediyor. A180 1.5 dizel otomatik seçeneği 246.600 TL başlangıç fiyatına sahip. Volkswagen Golf ise dizel otomatik versiyonu ile 243.300 TL fiyat etiketine sahip.

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here