Kaskonun Ödeme Yapmadığı 10 Durum

Kaskonun ödeme yapmadığı durumlar, hata payına ve büyük olaylara göre değişkenlik gösterebilir. Kasko, bir kasa esnasında oluşan maddi ve manevi zararı karşılamak adına sürücülere ödemeler yapar. Ancak, sürücüden kaynaklı problemlerde bu ödemeleri yapmama hakkına sahiptir. Peki, bu durumlar hangileridir? Dilerseniz, detaylara geçelim;

kaskonun ödeme yapmadığı 10 durum

Kasko Hangi Durumlarda Hasarı Karşılamaz?

  • Nükleer saldırılar, nükleer denemeler ve nükleer yakıtların yanması sonucunda araçlarda oluşabilecek hasarları karşılamaz.
  • İstila, iç savaş, isyan ve savaş gibi durumlarda araç hasarları karşılanmaz. Bu olağanüstü hususlar poliçenin dışındadır.
  • Madde kullanımı sebebi ile meydana gelen kazalarda kasko hasarı karşılamaz.
  • Alkol sınırını geçmiş sürücülerin yaptığı kazalar sonucunda hasarlar karşılanmaz. Tabi, bu durumda alkollü araç kullanımının raporlanmış olması gerekir.
  • Trafik görevlileri haricinde araç çekildiyse ve bunun sonucunda hasar meydana geldiyse hasar karşılanmaz. Sorumluluk çekiciye aittir.
  • Ruhsat ile seferler düzenleyen trenler ve gemiler haricinde aracın taşınmasından dolayı meydana gelebilecek hasarlar karşılanmaz.
  • Ehliyeti olmayan kişiler tarafından meydana gelen kazalarda hasar karşılanmaz, üstüne trafik polisleri tarafından ceza yazılır.
  • Yağ, su veya antifiriz gibi maddelerin geç eklenmesinden dolayı meydana gelebilecek hasarlar, kasko kapsamında değildir. Çünkü, sigorta yükümlülüğünde bu durum açıkça belirtilmiştir.
  • Periyodik bakımın aksatılması sebebi ile oluşan paslanma, yıpranma ve çürüme gibi problemler sigorta tarafından karşılanmaz
  • Son olarak, kaza meydana geldiği zaman sürücü olay yerini terk ederse ödeme yapılmaz. Eğer, can güvenliği veya tedavi nedeni ile uzaklaşma gerçekleştiyse bu durumda herhangi bir problem yaşanmaz.

Yukarıda yer alan maddeler ‘’Kasko hangi durumda ödeme yapmaz’’ sorusunun cevabıydı. Yukarıdaki durumlarda sigorta tarafından ödeme yapılmaz.

İlginizi Çekebilir  Xenon Far Nedir?

KASKO HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR

zorunlu trafik sigortası nedir

Kasko Hangi Araçlara Yapılır?

Kasko şirketleri tarafından alınan karara göre ‘’Motorlu araçlara’ kasko sigortası yapılmaktadır. Bu araçlar; karavan, römork, otomobil, kamyon, tır, servis aracı, traktör.

Peki, kasko hangi araçlara yapılmaz?

İnsan veya yük taşımayan motorsuz araçlara kargo yapılmaz. Örneğin; at arabası veya eşek ile çekilen yüklere sigorta yapılmaz.

Kasko Kimin Üzerine Yapılmalı?

Kasko yaptırırken yaşa ve kişinin kaza geçmişine göre farklı fiyatlandırmalar görülebilir. Bu durumlarda kasko, başka kişinin üzerine yapılabilir.

Örnek: Annenizin üzerine kasko yaptırdığınızı varsayalım. Bu durumda daha az ücret ödemeniz muhtemeldir ancak araç satımında veya araçla ilgili herhangi bir resmi durumda annenizi yanınızda götürmek zorundasınız.

Kasko Neyi Kapsar?

Araçlara yapılan bir sigorta türü olan kasko sigortası; çalınma, doğal afet, kaza ve yangı, anahtar kaybolması gibi durumlarda araçta meydana gelen hasarı karşılar. Kasko poliçesi yaparken ek ücret vererek bu haklarınızı genişletmeniz de mümkün.

Kasko Yaptırırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Bilinenin aksine kasko sigortası, trafik sigortası gibi standart kapsamlara sahip değildir. Bütçenize ve aracınıza göre gerekli şeyleri seçebilirsiniz. Mesela; hasar durumunda yetkili veya özel servis seçimi, kaza durumunda ikame araç süresi, cam hasarı kapsamı gibi opsiyonları ekletebilirsiniz.

Kasko Nerede Yapılır?

Kasko, herhangi bir sigorta şirketinde yapılabilir. Buna ek olarak son zamanlarda internet sitelerinden de yapılabilir.

Kasko Zorunlu Mudur?

Kasko, trafik sigortası gibi zorunlu değildir ancak hasarlarınızın karşılanması durumunda size ciddi faydalar sağlayacağından eminiz.

Yazı Özeti
Kaskonun Ödeme Yapmadığı 10 Durum
İçerik
Kaskonun Ödeme Yapmadığı 10 Durum
Açıklama
Araç sahibini birçok durumda koruyan kasko firması alkollü araç kullanma, aracın periyodik bakımlarının aksatılması gibi durumlarda ödeme yapmaz.

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here