Araç Şasi No Yanlış

4.19K görüntülenmeBilgi Talebi
0 Yorum

Merhaba 1998 model aracımı 2017 tarihinde sattım,sattığımda araç muayene geçerlilik tarihi 15.11.2018 yazıyordu yeni alıcının ruhsatına da öyle geçildi zaten.Geçen gün yeni alıcı aradı aracı muayeneye götürmüş ancak ağır kusur olarak ‘şasi no yanlış’ yazıyormuş.Ruhsatta harf hatası mı oldu diye de baktık ancak yanlış yazılan bir şey yok noter tarafından da.(Genelde harf yanlışlığından oluyormuş ama burda öyle bir durum yok) Bunca senedir böyle bir şey olmamıştı.Yardımcı olabilir misiniz neden böyle yazmış olabilir?

Arabahaberim.com Cevaplanan soru 11 Ocak 2019
Bir Yorum Ekle

Rica ederim hocam. Muayene istasyonunun sistemindeki bir hata gibi görünüyor. Bir dilekçe yazarak sorunu çözebilirsiniz diye düşünüyorum.

Arabahaberim.com Cevaplanan soru 11 Ocak 2019
Bir Yorum Ekle
Ali Kaya(anonim) 0 Yorum

Yani hocam dediğim gibi kaç senedir muayeneden geçiyo sonuçta en son yeni alıcıya satmadan önce de yaptırmıştım yine geçti tüvtürkten onayımı aldım ama şimdi yeni alıcı kendi muayeneye götürünce böyle yazmış inşallah çözülür teşekkür ederim bilgi için

Arabahaberim.com Durumu yayınlanmak üzere'ye değiştirildi 11 Ocak 2019
Bir Yorum Ekle

Merhaba,

Aracın ön camında ve yolcu koltuğunun altında şasi no yazar. Acaba onlardan birisi veya ikisi okunur durumda değil mi?(TÜV böyle durumlarda da muayeneye onay vermiyor.)

Veya TÜV sisteminde karışıklık oluşmuş olabilir bununla ilgili pek kaynak yok maalesef ama aracınızın ruhsatı ve araç üzerindeki kısımlardaki numaralar uyumlu ise sizlik ve araç sahibine düşen bir sorumluluk yok. Konu ile ilgili Tüvtürk’e dilekçe yazabilirsiniz, muhtemelen orada bir sistem hatası var.

 

Arabahaberim.com Durumu yayınlanmak üzere'ye değiştirildi 11 Ocak 2019
Bir Yorum Ekle
Cevabınızı yazın.
DMCA
PROTECTED