Yenilenen Totoya GT86 ve Subaru BRZ Duyuruldu

Bir süredir söylentilerinin otomobil sektöründe dolaştığı Toyota ve Subaru ortaklığı ile üretilmesi planlanan model sonunda netleşti. Toyota’nın spor otomobili GT86 artık on yıllık anlaşma süresince Subaru BRZ olarak da satılacak.

subaru brz

İki japon otomobil devinin yapmış olduğu anlaşma spor otomobillerin ortak bir şekilde üretilmesini kapsıyor. Ancak bu anlaşmanın dört çeker spor bir elektrikli otomobil üretmek amacıyla yapıldığı düşünülüyor.

Henüz yeni model ile ilgili resmi tüm bilgiler açıklanmadı ancak Toyota yetkilileri iki modelin de arkadan itişli olacağını ve önceki versiyona göre tamamen yenilenmiş bir şekilde satışa sunulacağını duyurdu.

Yazı Başlıkları(İncele)

Yeni Toyota GT86 2020’de Geliyor

İlk olarak 2012 yılında satışa sunulan Totoya GT86, markanın da model değişim periyodu düşünüldüğünde 8. yılına gelirken tümüyle kasa değişimi yapılacağını gösteriyor. Otomobilin 2020 yılının ortalarında satışa sunulması bekleniyor.

subaru brz

Yapılan bu anlaşma sonrasında şirket değerlerini incelediğimizde Toyota’nın Subaru üzerindeki hisselerini %3,17 daha artırdığını ve toplamda Subaru markası üzerinde %20 hak sahibi olduğunu görüyoruz.

Anlaşmayı şahsen yorumlarsam, ilerleyen süreçlerde Toyota, Subaru’nun çok daha fazla hissesini satın alarak markanın spor, genç hedefli otomobillerini tümüyle Subaru markası altında üreteceğini düşünüyorum.

İlginizi Çekebilir  Peugeot 208 Yenilendi

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here