Citroen C4 direksiyon gösterge paneli çalışmıyor

4.62K görüntülenmeBilgi Talebi
0 Yorum

Merhaba

Citroen C4 marka aracımın direksiyonun altındaki hız gösterge paneli çalışmıyor (elektrik gelmiyor). Yalnızca sıcak havalarda ve aracın uzun süre kullanımı sonrasında çalışmaya başlıyor. Bir kaç ustaya gösterdim ama göğsün komple çıkartılıp bakılması gerektiği ve bunun da 1 gün alacağı söylendi. Zamanım olmadığı için götüremedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Arabahaberim.com Durumu yayınlanmak üzere'ye değiştirildi 26 Mayıs 2019
Bir Yorum Ekle

Merhabalar,

Araçlarda bir parçaya elektrik gitmemesi genelde sigorta atması sebebiyle olur ancak siz çok ısınınca çalışıyor demişsiniz. Kolay olduğu için kullanma kılavuzuna bakarak gösterge panelinin sigortasına bakabilir misiniz? Eğer sigorta atmışsa 1-2 Tl’lik aynı parça ile sorunu kolayca çözebilirsiniz.

Diğer bir ihtimal ise bildiğim kadarı ile renksiz bir lcd ekran var hız panelinde. Bu sistemler, arka kısımda bir ısıtıcı tüp tarafından ekranda veri oluşmasını sağlıyor ve bir süre sonra bu tüpler özelliğini kaybediyor. Güneşte veya kullanım sonrası motorun sıcaklığı sonucu ekran ısınıyor ve çalışmaya başlıyor olabilir. (Eski Peuogeot 207 aracımın orta bilgi ekranında birkaç pikselde hata vardı. Güneşe park ettiğim zaman ölü pikseller ortadan kalkıyordu bir süre.)

İnternet üzerinden bir ekran alıp onu değiştirtmeyi deneyebilirsiniz. O ekranın değişimi için de konsolun sökülmesine gerek yok.

Arabahaberim.com Durumu yayınlanmak üzere'ye değiştirildi 26 Mayıs 2019
Bir Yorum Ekle
Cevabınızı yazın.
DMCA
PROTECTED