2017 A8 için Hibrit Motor Standart Oluyor

Audi’nin süper lüks sedan modeli A8, birçok yeni donanımla güçlendiriliyor. Sürücüsüz sürüş sistemleri, hafifleyen şasi ağırlığı gibi yeniliklerin yanında hibrit motor da artık tüm A8’ler ile sunuluyor.

Audi tarafından gelen açıklamalara göre yakın zamanda yeni yüzü ile piyasaya çıkacak olan A8 için tüm donanım ve motor seviyelerinde hibrit motor standart olacak.

48 Volt güce sahip hibrit motordan da güç alacak olan yeni A8, standart olarak hibrit motor ile satışa sunulan ilk otomobili olacak. Model sahip olduğu hibrit motor sayesinde daha fazla sürüş menziline sahip olacak. Aynı zamanda düşük hızlarda içten yanmalı motor çalışmadan sürüş gerçekleşebilecek.

Audi’nin paylaştığı motor görselinde V6 motor görülmekte. Araçtaki hibrit motor su soğutmalı alternatör ve bagajın altına gizlenen bataryalardan oluşuyor.

Yenilenen yüzü ile Audi A8, 11 Temmuz’da Barcelona’da düzenlenecek olan Audi Summit etkinliğinde tanıtılacak. Modelde Audi’nin geliştirmiş olduğu otonom sürüş sistemi ilk kez standart olarak sunulacak. Otomobil 50 km hıza kadar sürücü desteği olmaksızın sürüş gerçekleştirebilecek. Sistem ile daha tasarruflu ve konforlu bir sürüşün elde edilmesi mümkün olacak.

Yenilenen Audi A8, başlangıç modelinde V6 motor ile sunulacak. Ayrıca V8 ve V12 seçenekleri de satın alınabilecek. Ayrıca tüm motor seçeneklerinde hibrit motor standart olacak.

İlginizi Çekebilir  Mercedes Kablosuz Şarj Üzerinde Çalışıyor

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here