Talisman’da Olan 4Control Teknolojisi Nedir?

Renault’un yakın zamanda piyasaya sürdüğü Laguna’nın yerini alan Talisman modelinde sunduğu segmentinde öncü teknolojiyi inceleyelim.

Yazı Başlıkları(İncele)

Talisman 4Control Nedir?

talisman-4control

Renault’ın ilk olarak Laguna ile sunduğu teknoloji olan Talisman 4 Control sistemi temel olarak arka tekerleklerin dönüşe katılmasını ve daha güvenli ve rahat viraj alımını sağlıyor. Sistem üzerinde bulunan direksiyona bağlı sensörler ile dönüşlerde ön tekerin açısına göre arka tekerleklerin ters yönde açı alması sağlanarak virajlarda maksimum yol tutuşu elde ediliyor.

4Control Nedir?

Hıza duyarlı olan 4Control sistemi üst hızlarda düşük açılar ile ara aksı kontrol ederken, düşük şehir içi hızlarında, park ederken vs. daha yüksek açı ile D segmenti bir otomobil olan Talisman’ı şehir otomobili kadar kolay kullanılabilir hale getiriyor. Renault bu teknolojiyi Talisman’ın tüm donanım seviyelerinde standart olarak sunuyor.

Bu sistem ayrıca çift akslı otobüslerde de aynı amaçla kullanılıyor.

Sistemin kullanım videosuna aşağıdan erişebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=5_yWo7-X7Vo

Güncelleme

Talisman ile adını duyduğumuz teknoloji artık birçok üst segment otomobilde opsiyonel olarak sunuluyor. Bmw 5,7 serisi, Mercedes S serisi gibi modellerde artık benzer teknolojiyi almak mümkün.

Yazı Özeti
Talisman'da Olan 4Control Teknolojisi Nedir?
İçerik
Talisman'da Olan 4Control Teknolojisi Nedir?
Açıklama
Renault'ın ilk olarak Laguna ile sunduğu teknoloji olan 4Control sistemi temel olarak arka tekerleklerin dönüşe katılmasını ve daha güvenli ve rahat viraj alımını sağlıyor.
İlginizi Çekebilir  Tesla Model'leri Artık Otopilot'lu

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here