En İyi Lastik Markaları Hangileri?

En iyi lastik markaları kullanım şartlarına ve bir takım değişken durumlara göre farklılık gösterebilir. Fakat dünya çapında genel anlamda en iyi ve kaliteli olarak nitelendirilebilen lastik markaları bulunmakta.

Lastik seçiminin; yol tutuşu, güvenli yolculuk, fiyat performans açısından değerlendirilmesi gerekir. Bu kriterlere uygun markaları sizler için derledik;

en iyi lastik markaları

En İyi Lastik Markası Sıralaması

Bu alanda isim yapmış birçok lastik firması bulunuyor. Bu firmalar; güvenlik, yol tutuşu, fiyat uygunluğu ve yüksek performansı ile dikkat çekiyor.  Ayrıca yıllardır sürücülere güven veriyor. Sizin için hazırladığımız en iyi lastik markaları şu şekilde;

  • Michelin
  • Pirelli
  • Goodyear
  • Continental
  • Bridgestone

1) Michelin

Michelin, en iyi lastik markası sıralaması yaparsak kesinlikle ilk sıralarda yer almayı hak ediyor. 1988 yılında Edouard ve Andre Michelin kardeşlerin birlikte Fransa’da kurması ile Michelin‘in hikâyesi başlıyor. Yüksek teknolojiye uyumlu, kaliteli malzeme ve güvenli yol tutuşu ile sürücüler tarafından çok beğenilen bir lastik firması. Yakıt verimi ve performans odaklı üretimler yapıyorlar bu konuda başarılılar.

Genel anlamda yumuşak lastik üreten Fransız lastik üreticisi konfor ve yol tutuşu konusunda oldukça iyi. Ancak yol engebelerine ve darbelere karşı biraz hassas olduğu genel şikayetler arasında.

2) Pirelli

1872 yılında Battista Pirelli tarafından Milano’da kuruluyor. Daima en iyi ve en son teknolojiyi kullanma odaklı lastikler üretiyorlar. Lastikleri zengin teknik donanıma ve beklentilerin ötesinde yol tutuşuna, performansa sahipler. Aynı zamanda çevreye karşı olumlu etkisi de bulunmaktadır. Yakıt tüketimi ve emisyon oranını azaltarak en iyi araba lastiği markalarında adını üst sıralara yazdırmıştır.

3) Goodyear

1898 yılında Seiberling tarafından ABD’de kurulan bir dünya markası. En büyük özelliklerinden biri; kuru ve ıslak zeminlerde yıl boyunca üst düzey yüksek performans verme ve yüksek çekiş sağlaması. Bu özellikleri sayesinde en iyi lastik markaları listemizde yer almaktadır. Kullandıkları ileri teknoloji sayesinde kullanıcılarını memnun etme potansiyeli yüksektir.

İlginizi Çekebilir  KTT Çarpma Nedir? ERP Çarpma - Merak Edilenler

4) Continental

1971 senesinde Almanya’da kurulmuş, yüksek güvenlik ve performans odaklı sürüş keyfini size sağlamak için lastikler üretir. Yüksek donanım ve son teknoloji ile donatılmıştır. Lastiklerindeki slika dağılımı sayesinde yüksek yakıt verimliliği sağlar. Alman lastik markaları arasında en iyilerden diyebiliriz. Yol hâkimiyeti ve sürüş güvenliğini üst seviyede tuttuklarını da unutmamak gerekir.

5) Bridgestone

Size son önerebileceğimiz lakin yüksek düzeyde performansa ve güvenliğe sahip lastik markası Bridgestone. 2009 senesinde küresel lastik üreticileri arasında ilk sıraya kadar yükselmiştir. 21 ülkede 141 üretim tesisine sahiptir. Teknoloji ve güvenliği birlikte tutarlar. Üstün yol tutuşunu F1 yarışlarında dahi görmek mümkündür. Japon lastik markaları arasında göze çarpan ve etkili lastikler üretirler.

Türkiye’de üretim yapması ve birçok marka tarafından sıfır araçlarda kullanılması Bridgestone’u oldukça popüler hale getirmiştir. Michelin’in aksine nispeten konforu düşük olan bu markanın lastikleri sağlamlık ve yol tutuşu anlamında oldukça başarılıdır.

En iyi lastik markaları bulunduğunuz lokasyona göre farklılık gösterebilir. Lastik seçerken bulunduğunuz konumun özelliklerini ve kullanım ihtiyacınızı mutlaka analiz ediniz.

Yazı Özeti
En İyi Lastik Markaları Hangileri?
İçerik
En İyi Lastik Markaları Hangileri?
Açıklama
Türkiye'de en iyi lastik markaları Michelin, Bridgestone, Pirelli, Continental olarak sıralanabilir. Bu lastikler en iyi konfor, en iyi yol tutuşu gibi farklı hedeflere göre üretilmektedir.

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here