Araç Beyin Resetleme Nasıl Yapılır?

ECU araçlarda beyin resetlemesi yapmak gerekir. Peki, araç beyin resetleme nasıl yapılır? Resetleme işlemi için öncelikle araç içerisindeki elektrik tüketen her şeyi kapatın. Buna motor da dahil. Motoru durdurduktan sonra araçtan çıkın.

Akünün eksi kablosunu çekerek çıkartın. Aracın modeline veya özelliklerine göre resetleme süresi farklılık gösterir. Bazı araçlarda bu işlem kısa sürerken bazı araçlarda yarım saat sürebilir.

Bu süre zarfında bekledikten sonra çıkarılan eksi kutbu tekrar aküye bağlayın. Daha sonra anahtarı ON konumuna getirerek yaklaşık 15 saniye bekleyin. Sonra aracı tekrar çalıştırın. Aracı yaklaşık 10 dakika rölantide bırakın ve sonra motoru tekrar durdurun. Anahtarı hemen almayın. Kısa bir süre aracın üzerinde dursun.

Anahtarı tekrar ON konumuna getirin ve 10 saniye bekleyin. Bu işlemi bir kere daha tekrarlayın. Son olarak motoru durdurun ve 25 saniye bekleyin. Son olarak araçla güvenli bir sürüş yapın. Yarım saatlik bir deneme sürüşü yeterli olacaktır.

Araç Beyin Resetleme İşlemi Neden Yapılır?

Beyinli araçların resetleme işlemlerini düzenli olarak yapmak, araca çok sayıda fayda sağlar.

Faydaları şunlardır:

  • Aracın hız performansı artış gösterir.
  • Araçtaki rölanti bozuklukları giderilmiş olur.
  • Egr valfi sıkıntıları düzelir.
  • Potansiyometrede herhangi bir sıkıntı varsa düzelir.
  • Güvenli sürüş sağlar.

Aracın performansını ve kalitesini artırmak adına yapılması gerekir. Bu işlemler hakkında yeterli bilgiye sahip olmayan kişiler, uzman kişilerden yardım alarak bu işlemi kısa zamanda yaptırabilir.

Araçlarda Beyin Resetleme Zararlı Mı?

Beyin resetleme işleminin zarardan çok faydası vardır. Genellikle araçlara çok büyük sıkıntılar vermez. Fakat nadir de olsa ufak zararlar oluşma riski vardır. Peki bu zararlar nelerdir? Araç sıfırlandığı için radyo frekansları da sıfırlanabilir. Bu işlem sonrası motor arıza lambası yanabiliyor. Fakat endişe etmemek gerekir kısa zaman içinde kendiliğinden sönecektir.

İlginizi Çekebilir  Denizli'de Oto Kiralamanın Adresi

Araç Beyin Resetleme Ne İşe Yarar?

Kafaya göre resetleme işlemi yapmamak gerekir. Bu işlemin araçla ilgili sorunlarda yapılması gerekir.

Yapılması gereken bazı durumlar şunlardır:

  • Şase sorunları
  • Esp lambasında bozukluk
  • Araç arızası ikazı
  • Şarj problemleri
  • Rölanti bozuklukları

Araçta bu gibi sorunlar söz konusu ise beyin resetleme işlemi ile bu sorunları gidermek mümkündür.

 

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here