Otomatik araç sorun

2.70K görüntülenmeNasıl Yapılır
0 Yorum

Ford Fiesta 2011 Titanium paket aracımız var sorun şu; Arabada sebebini kimsenin anlayamadığı sorun var Tam otomatikte iken gaza hafiften biraz daha fazla basınca araba devri 4-5 yapıyor vites atmıyor ayağını basıp çekince öyle atıyor sürekli yapıyor bunu araba ışıklarda durduğumda bi titreme oluyor motor zonkluyor gibi yarı otomatik de vitesi kendin atınca gaz pedalıma tam da bassan az da batsan bağırmıyor gidiyor şöyle bişey farkettim yarı otomatike aldığımda gaza tam basınca sorun yok gaza hafif daha basınca tamdayken vites pedalından hissedilen tak diye hafif ses geliyor araç ondan sonra vites düşürmeye başlıyor 3-2 diye vites değiştiriyoe acaba bunu tam otomatikte erken yaptığından mı araba devri görüyor vites düşürüyor anlamadım kimsede anlamadı. 3500tl verip şanzıman beyni değişti yağı değişti bakımı yapıldı şanzimancı bizden sorun yok diyoe şanzıman mı sorun yoksa başka mı bi türlü anlamadım. Bujileride değiştirdim sorun sizce Bobinde yada turboda olabilir mi yoksa şanzıman mı?

Arabahaberim.com Durumu yayınlanmak üzere'ye değiştirildi 14 Ağustos 2019
Bir Yorum Ekle

Merhabalar,

Belirttiğiniz arıza şanzıman beyninden veya selenoidlerden kaynaklanıyor. Aracınızda zaten turbo yok ve bujilerde arıza olsa devirlenmede tekleme vs. yaşarsınız.

Muhtemelen şanzıman selenoidlerinde bir arıza var, onarım sırasında ustanın bunu fark etmesi gerekirdi. Size tavsiyem yetkili serviste arıza tespiti yaptırıp sonradan onarım yaptırmanız. Otomatik şanzımanlarda sanayi tam bilemiyor genellikle.

Arabahaberim.com Durumu yayınlanmak üzere'ye değiştirildi 14 Ağustos 2019
Bir Yorum Ekle
Cevabınızı yazın.
DMCA
PROTECTED