Yakıt Tankının Araçtaki Önemi

Araç motorlarının çalışması ve gerekli işlevi yerine getirebilmesi için uygun yakıta ihtiyaç duyarlar. Yakıt tankı veya yakıt deposu olarak bilinen araç elemanı, her araçta olmazsa olmaz bir parçadır. Araçların marka, model ve tasarımına bağlı olarak farklı özelliklerde yakıt tankları bulunmaktadır. Yakıt tankları, üretildiği malzemeye göre farklı modellere ayrılır. Bununla birlikte, farklı ölçü ve hacimlerde yakıt tankları bulunmaktadır.

Türkiye’nin gururu olan SMTR Group, yakıt tankı üretimi konusunda bir dünya markası haline gelmiştir. 55 yıllık üretim tecrübesi, 6 kıtada aktif bir şekilde ürün kullanımı, Almanya başta olmak üzere, kamyon ve tır üreticileri ile direkt olarak çalışma imkanı ve çok daha fazlası ile bir dünya markasıdır.

Kamyon deposu üretmek, üretim sürecinden kalite kontrole, uluslararası piyasalardan lokal pazarlara kadar geniş bir tecrübe gerektiriyor. Sektör ve ürünler ile alakalı know how bilgisi kısa süre içerisinde oluşmuyor. Bu bilgi birikiminin organik bir şekilde oluşması ve kurum kültürüne yansıması için uzun yıllara ihtiyaç var. SMTR Group, sahip olduğu bilgi birikimi, kurum kültürü ile birleştirerek bir dünya markası haline gelmiş durumda. Herkesin yakından bildiği önemli araç üreticileri ile direkt olarak çalışıyor olmak, ilerlenen mesafenin en önemli göstergelerinden biridir.

Yakıt Tankı ve Özellikleri

Yakıt tankları, üretim süreci göz önüne alındığında basit bir işlemler bütünü olarak görülüyor. Ancak, uzmanlık gerektiren ve çok sayıda önemli ve katı kalite kontrol sürecine tabi tutulan bir üretimdir. Aksi takdirde, Mercedes Benz, Man, Ford Otosan, Volvo ve Land Rover gibi dünya markaları ile doğrudan çalışmak mümkün olmaz. Yakıt tankı, istenilen özellikleri karşılamalı ve çevre şartlarına uygun olmalıdır. Bu yüzden, dünyanın farklı noktalarında farklı tipte yakıt tankları kullanılıyor.

İlginizi Çekebilir  YENİ VOLVO XC90

SMTR Group, üretmiş olduğu yakıt tanklarını 6 kıtaya ihraç ediyor. Bütün dünyada kullanılan bir ürün üretmek kolay bir kazanım değildir. Her ülkenin kendine özgü tasarımları, beklentiler, çevre şartları ve pazar şartları bulunmaktadır. Bu bilgilerin öğrenilmesi, özümsenmesi ve beklentileri karşılayacak ürünlerin üretilmesi, kolay olmamakla birlikte uzun zaman alan bir süreçtir. SMTR Group’un sahip olduğu pazar payı, sertifikalar, referanslar, satış rakamları ve ihraç adetleri göz önüne alındığında, alanında bir dünya markası olduğu ve hatta dünya lideri olduğu görülmektedir.

Yakıt tankı, temelde yakıtın sağlıklı bir şekilde muhafazasını sağlar. Bununla birlikte tanka bağlanan pompa aracılığı ile yakıtın tanktan alınarak motora ulaşmasını sağlar. Yakıt tankları, istenilen spesifikasyonlara ve özelliklere uygun şekilde farklı malzemeden ve farklı boyutlarda üretilir. SMTR Group bünyesinde, oldukça geniş bir ürün yelpazesi bulunuyor. Bu da firmanın bütün dünyaya satış yapmasını mümkün kılıyor.

Yakıt Tankı Ne İşe Yarar?

Her bir yakıt tankı farklı özelliklere sahiptir. Boyut ve hacminde, malzemesinde ve tasarımında farklılıklar olurken bazı temel özellikler ise hepsinde bulunması gerekiyor. Yakıt tanklarının benzer şekilde sahip olması gereken özellikler şu şekilde sıralanıyor;

  • Tank dolum sistemi: Araçlar kullanmış olduğu yakıtın yerini doldurmaları gerekir ki motorun ihtiyaç duyduğu enerji sağlanmaya devam etsin. Bunun için bir tank dolum sistemi kullanılmaktadır. Tanka bağlı olarak kullanılan bu sistem sayesinde, güvenli bir şekilde yakıt tedariki sağlanır.
  • Yakıtın güvenli bir şekilde muhafaza edilmesi: Yakıtlar tehlikeli madde sınıfında bulunurlar. Bu açıdan, güvenli bir şekilde muhafaza edilmesi gerekir. Özellikle kaçak gibi sorunlardan korunması gerekiyor. SMTR Group, sahip olduğu robotik kaynak teknolojisi ile birlikte sıfır hata yaklaşımını esas alıyor. Bu da kaçak riskini sıfıra indiriyor. Kaliteli malzeme ve üretim ekipmanları sayesinde dünyada sayılı yakıt tankı üreticileri arasına girmiş oluyor.
  • Seviye ölçüm sistemleri: Yakıt tankı içerisinde yer alan yakıtın sürücüye bildirilmesi için kullanılan sistemlerdir. Seviyenin ölçülmesi ve sürücüye bildirilmesi ile birlikte, yakıt tüketmeden sürücü önlemini alarak yakıt ikmalini planlayabilir.
  • Havalandırma işlemi: Özellikle bazı yakıtların yüksek basınca ulaşması durumunda emniyet valfinin devreye girmesi ile birlikte tahliye edilmesi gerekebilir. Bu gibi durumlarda havalandırma sistemi olarak belirtilen emniyet vanaları kullanılır.
  • Besleme sistemi: Tank içerisinde yer alan yakıtın motora ulaşması ve bu sayede ihtiyaç duyulan enerjinin oluşması için besleme sistemlerine ihtiyaç vardır. Besleme sistemi, bir pompanın tank içerisindeki yakıtı motora pompalaması olarak bilinir.
İlginizi Çekebilir  Kaygan Zeminde Araç Kontrolü Nasıl Sağlanır?

Yukarıda bulunan özellikler, yakıt tanklarında yer alan ortak özellikler olarak gösteriliyor. Kamyon depoları içerisinde yer alan yakıtların sorunsuz bir şekilde muhafaza edilmesinde yakıt tanklarının hem malzemesi hem de nasıl üretildiği önemlidir. Özellikle kaynak işçiliği çok büyük önem arz ediyor. SMTR Group tarafından yapılan Arge yatırımları sayesinde, kaynak süreçlerinde otomasyona dayalı robotlar kullanılıyor. Bu sayede, insan hata olasılığı da minimuma indirilmiş oluyor.

SMTR Group Hangi Markalara Yakıt Deposu Üretiyor?

SMTR Group, sahip olduğu 55 yıllık tecrübe ve 6 kıtada aktif bir şekilde ürünlerinin kullanımı ile birlikte bir dünya markasıdır. Başta Almanya olmak üzere otomotiv endüstrisinin yer aldığı bütün ülkelerde üreticiler ile doğrudan çalışmaktadır. Kamyon deposu üretiminde dünya liderliğine oynayan SMTR Group, Türkiye’nin ihracat hedeflerine en büyük desteği sağlayan firmalardan biridir.

Üretmiş olduğu üstün kaliteli ve güvenilir kamyon depoları, aşağıda yer alan markaların araçlarında kullanılmaktadır. Aşağıda yer alan referans listesinin ötesinde bir partnerlik listesine sahip olan firma, sadece yakıt tankı ürün grubunda değil, yağ tankı, LNG tankı ve treyler sandığı gibi ürünlerde de dünya liderliğine koşmaktadır.

  • Mercedes Benz
  • Ford Otosan
  • Man
  • Volvo
  • Scania
  • BMC
  • Dacia
  • Isuzu Truck
  • DAF
  • Karsan
  • Land Rover
  • Otokar
  • FNSS

Yakıt Tankı Çeşitleri Nelerdir?

Farklı araç grupları, farklı yakıt türleri ve farklı iklim şartları için yakıt tankı modelleri değişmektedir. SMTR Group bünyesinde 3 farklı malzemeden yakıt tankı üretimi gerçekleşmektedir. Yakıt tankı tedarikinde dünya liderliğini hedefleyen SMTR Group, aşağıda yer alan 3 farklı malzemede yakıt tankı üretimi yapmaktadır;

  • Alüminyum yakıt tankları
  • Alüminyum kaplı yakıt tankları
  • Çelik yakıt tankları

Yakıt tankı modelleri araçların marka ve modeline göre farklılaşmaktadır. Hem tasarım açısından hem de malzeme seçimi açısından farklılık göstermektedir. Yakıt tanklarının firmaların talep ettiği kalite standartlarına sahip olması için önemli bir know how bilgisi gerekiyor. SMTR Group 55 yıllık know how tecrübesi sayesinde, 6 kıtada da varlığını sürdürüyor.

İlginizi Çekebilir  Araç Kiralama Neden Avantajlı?

Yakıt Tankı Üretiminde Bir Dünya Markası

SMTR Group hedefleri olan ve gelişime açık bir firma görünümü sergiliyor. Bugüne kadar ortaya koymuş olduğu ürünler arasında dünya markası olmuş durumda. Önümüzdeki yıllarda da firmanın hem mevcut ürünlerdeki kapasitesini artırması bekleniyor hem de gelecek yeni taleplere cevap vermesi hedefleniyor.

Özellikle üretim bantlarında oluşturduğu son teknoloji robotik ekipmanlar sayesinde, kalite standartlarını çok yüksek seviyeye çıkarmış durumda. Kendi sektöründeki standartları belirleyen bir seviyeye gelmiş olan SMTR Group, Almanya’nın otomotiv devleri ile doğrudan çalışıyor. Hem iç pazara rekabetçi ve yüksek kalite ürünler sağlarken hem de ihraç ettiği ürünler ile birlikte ülke ekonomisine destek veriyor. SMTR Group, gerçekleştirmiş olduğu yeni yatırımlar ışığında, ihracat hedeflerini artırmaya ve Türkiye’nin sahip olduğu ihracat hedeflerine, maksimum katkıda bulunmaya çalışıyor.

SMTR Group 30.000 m² üretim alanı ile tüm Dünyaya ihraç ediyor.

www.smtrgroup.com

İletişim: 0216 540 60 30

Mail: info@smtrgroup.com

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here