En İyi Buji Hangisi? (2023 Güncel Liste)

Bir otomobiliniz varsa görmeseniz dahi ustanızdan ‘‘Buji’’ kelimesini defalarca duymuşsunuzdur. Buji, araçların diğer parçalarına nazaran oldukça küçük bir parça olmasına rağmen işlevi ve önemi oldukça büyüktür. Bu parça motorların ateşleme sisteminde kullanılır. Motorda bir yanma odası bulunur. Bu yanma odasında motora gelen yakıt ve havanın birbiriyle temas ettirilerek yanması sağlanır, işte bu ateşleme işlemini başlatan parçanın adına buji denir. Bilmeniz gereken önemli nokta ise bujinin yalnızca benzinli araçlarda kullanıldığıdır. İçeriğimizde en iyi buji hangisi sorusuna cevap arayacak ve 2023 güncel buji markaları sıralamasını sizlerle paylaşıyor olacağız.

buji nasıl seçilir

En İyi Buji Nasıl Seçilir?

Araç sahipleri tarafından ‘‘en iyi buji hangisi’’ sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Markalar bizler için çok önemlidir. Güçlü ve ciddi markaların ürünlerinin bizlere bir sorun yaşatmadan uzun yıllar kullanabileceğimizi düşünmekteyiz. Fakat buji seçimini yaparken aracınıza uyumlu olup olmadığını bilmeniz gerekir. Sonrasında en iyi buji markasını aracınızda kullanabilirsiniz. Tercih ettiğiniz bujinin piyasada yer alan diğer bujilerden pahalı olmasından ziyade tam olarak aracınızın ihtiyacı olan bujiyi bulmanız gerekiyor. Eğer bulma imkanı varsa aracın üretici firmasına ait bujilerin ilk tercih olarak satın alınmasını öneririz. Böyle bir imkan söz konusu değilse en doğru ve iyi bujiyi aracınız için satın almalısınız.

Bujiler küçük boyutlu ve oldukça önemli parçalardır. Araçların diğer tüm parçalarına kıyasla nispeten daha ucuz fiyatlı olarak satılır. Yanlış buji seçimi, yanlış ustaya iş yaptırma ya da işini iyi yapmayan kişiler ile buji değişimi gerçekleştirmek maalesef ki buji değişimi için harcayacağınız parayı ve zamanı kat kat arttırır.

İlginizi Çekebilir  Arabanın Conta Yakmasının Sebepleri

En iyi bujiyi aracınız için seçmeniz bazen zor olabilir. Çünkü tüm araçları uyumlu olan ‘‘Universal’’ olarak pazarlanan çok sayıda buji markası bulunur. Bu bujiler farklı marka olan çok çeşitli araçlar için kullanılabilir. Üniversal buji tercihi söz konusu ise kaliteli ve referansı olan markaları tercih etmeniz konusunda sizleri uyarmak isteriz.

En İyi Buji Markaları – 2023 Güncel Liste

Aracınızda uzun süre sorunsuz kullanabileceğiniz en iyi buji markalarını listemizde bir araya getirdik. Buji marka sıralaması;

  1. Bosch: Çok farklı kategorilerde oldukça başarılı ürünler üreten Alman markası Bosch, buji konusunda da oldukça iddialı ve başarılıdır. Türkiye’de satış adedi olarak değerlendirildiğinde en çok satan buji markası Bosch’a aittir. Bu Alman markası birçok farklı araç için başarılı performans sergileyen bujiler üretir. Teknik servis ağı ise oldukça iyi seviyededir.
  2. NGK: NKG ise bir Japon markasıdır. Hepimiz araçlar konusunda Japonların ne kadar iyi işler çıkardığını biliriz. Neredeyse tüm motorlar için buji üretimi gerçekleştirir. Japonların ürettiği araçlar için özellikle bu marka ısrarla tavsiye edilir. Araç modelleri için ayrı ayrı nitelikte bujiler ürettiği gibi, üniversal bujilerin üretimini de gerçekleştirir.
  3. Beru: Bu marka da bir Alman şirketine aittir. Beru yalnızca buji üzerine çalışır ve buji üretimi gerçekleştirir. Kalite olarak listenin yukarısında kalan rakipleriyle boy ölçülebilse de servis ağı olarak maalesef zayıftır.
  4. Denso: Listemizde 4. sırada yer alan markamız da bir Japon şirket tarafından üretilir. Denso’yu Japon otomobil devi olan Toyota üretir ve ürettiği araçlarda da bu bujiyi kullanır.
  5. GM: Alman kökenlidir. Opel marka araçlar üretim hattından GM marka bujilerle inerek müşterilerine teslim edilir.
  6. Eyquem: Bu buji üreten firma ise Amerikalıdır. Şirket yalnızca buji üzerine üretim gerçekleştirir. Renault ve diğer Fransız araçları için üretimin yapmasının yanı sıra Volkswagen ve Seat araçları için de buji üretimi gerçekleştirir.
  7. Champion: Bu markada bir Amerikalı şirkete aittir. Fiat araçlar Champion bujiler ile üretilir. Champion sadece Fiat için değil dünyanın önde gelen otomobilleri için de buji üretir. Champion ekonomik ve kaliteli ürünle sunar.
İlginizi Çekebilir  Araç Kiralamada En İyisini Tercih Edin.

İlgili markalar satış rakamları ve forumlar baz alınarak sıralanmıştır.

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here