Kia Picanto ile Nissan Micra Karşılaştırması

Kia Picanto ile Nissan Micra Karşılaştırması

Nissan Micra ile Kia Picanto en çok karşılaştırılan araçlar arasındadır. Kia Picanto ilanlarına bakanlar aynı zamanda Nissan’ın Micra modeline de bakmaktadırlar. Bu iki model birbirine ile aynı segment araçlar ve fiyatları da oldukça yakın. Hangisi daha performanslı, bagajı geniş, daha tasarruflu ve teknik özellikleri hangisinin daha iyi bunları göreceğiz.

Sıfır km araba almak isteyen kişilerin baktığı bu araçların, otomatik vites versiyonlarını sizler için inceledik. Kia Picanto ile Nissan Micra karşılaştırması konumuza başlayalım.

Hangisinin Fiyatı Daha Ucuz ?

İlk önce sıfır km fiyatlarını belirtecek olursak; Kia Picanto 76.500 TL, Nissan Micra 73.500 TL’den başlamaktadır. Buna göre Nissan Micra daha ucuzdur. Bu fiyatlar, otomatik şanzıman fiyatlarıdır.

İkinci el fiyatları, hasar durumu ve kilometresine göre değişiklik göstermektedir.

Motor Özellikleri

Kia Picanto motor özellikleri; 1248 cc, 4-16 silindir ve subap bulunmaktadır. Motor maksimum gücü 84 HP, maksimum tork ise 1216 Nmdir.
Nissan Micra’nın motor özellikleri; 3 silindir, 12 subap ve 1198cc’den oluşmaktadır. Motor maksimum gücü 80 HP, maksimum tork ise, 110 Nm’dir.

Hangi Araba Daha Hızlı ?

Otomatik vites Nissan Micra, 0-100 km/s hıza 14,5 saniye içerisinde ulaşmaktadır. Kia Picanto ise, 0-100 km/s hıza 13,7 saniyede ulaşmaktadır. Hız konusunda Micra 1. olmaktadır.

Hangisi Yakıt Cimrisi ?

Bu konuda, iki model arasında pek fark yoktur. Hatta iki model eşit diyebiliriz. İki model de ortalama 100 km’de 5,5 litre yakıt harcamaktadır.

Hangi Modelin Bagajı Daha Geniş ?

Kia Picanto’nun bagaj hacmi, 255 litredir. Koltukları tamamen geri yatırırsanız, bagaj hacmi 1010 litreye ulaşmaktadır.
Nissan Micra’nın bagaj hacmi, 265 litredir. Koltukları geri yatırdığınızda ise, 1132 litre hacmi olmaktadır. Buna göre Micra daha geniş bir hacime sahiptir.

İlginizi Çekebilir  Volkswagen Jetta vs. Renault Fluence
Hangi Model Daha Hafif ?

Aracın hafifliği, yol tutuşu konusunda bir dezavantajdır. Ağırlık ise, performans ve yakıt tüketimi konusunda bir olumsuzluk olarak görülmektedir. Kia Picanto’nun toplam ağırlığı 884 kg, Nissan Micra’nın toplam ağırlığı ise 945 kilogramdır.

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here