Volkswagen Jetta Nerede Üretiliyor?

Alman otomotiv devi Volkswagen’in ülkemizde en çok tutan modellerinden olan ve yakın zamanda artık Avrupa pazarına satışı durdurulan Jetta nerede üretiliyor sorusuna bu yazımızda yanıt vereceğiz.

Yazı Başlıkları(İncele)

Jetta Nerede Üretiliyor?

Jetta kasaları konumuzda da bahsettiğimiz gibi 1979 yılında ilk olarak satışa sunulan bu model şimdiye kadar şimdiye kadar 5 kez kasa değişimi geçirdi. Golf’ün daha geniş iç hacme sahip versiyonu olarak üretilen Jetta, geniş motor ve donanım seçenekleri ile Türkiye’de çok fazla tutulan bir model.

Volkwagen Jetta, sanılanın aksine Almanya’da değil Meksika’da üretiliyor. Amerika pazarında sedan otomobillerin çok tutulması ve en çok ihracatın ABD’ye yapılması sebebiyle marka Jetta’nın üretim merkezini Meksika olarak belirlemiş.

Volkswagen’in yakın zamanda yaptığı duyuruya göre Passat satışlarının düşmesi, C segmenti ile D segmenti arasındaki farkların azalması sebebi ile Jetta Avrupa pazarında artık satışa çıkmayacak.

Yazı Özeti
Volkswagen Jetta Nerede Üretiliyor?
İçerik
Volkswagen Jetta Nerede Üretiliyor?
Açıklama
Volkswagen Jetta Nerede Üretiliyor? Jetta sanılanın aksine Almanya'da değil Volkswagen'in Meksika fabrikalarında üretilmektedir.
İlginizi Çekebilir  Volkswagen'in 10 Vitesli DSG'si Beklemede

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here