Mazot Basınç Sensörü Arızası ve Çözümü

Özellikle Euro 5 ve üstü dizel motorlarda dizel partikül filtresi sebebiyle yüksek basınçla çalışan yakıt sistemleri daha sık arıza verebiliyor. Genellikle parça tamamen ömrünü tamamladan fark edilmeyen bu arıza maalesef yolda kalma veya başka masraflara da sebep olabiliyor. Şimdi öncelikle parçanın ne işe yaradığına bakalım.

Mazot Basınç Sensörü Ne İşe Yarar?

Mazot basınç sensörü veya rail basınç müşürü adıyla bilinen parça, yüksek basınç pompasından çıkan yakıtın geçtiği ve enjektörlere gittiği parçadır. Parça mazot pompasından gönderilen yakıtın basıncını ölçerek motor kontrol ünitesine iletir. Yakıt pompasının hemen yanında olan bu küçük parça maalesef fiyat olarak pahalıdır.

Mazot Basınç Müşürü Arızası 

Genel olarak basit bir işleve sahip olan bu parçalar içerisinden yoğun miktarda basınçlı sıvı geçtiğinden ya sızdırmakta yada elektronik aksamından sorunlar çıkarmaktadır.

Özellikle solda gördüğünüz soket üzerindeki arızalar sebebi ile basıncı yanlış ölçerek motorun düzensiz çalışmasına ve gönderdiği farklı veri sebebi ile motorun koruma moduna girerek yolda kalmanıza sebep olabilir.

Bazı araçlarda ise (kendi aracım) resimdeki soket kısmından sızdırma yapmaya ve motor içerisinde yakıt kalıntıları oluşmasına sebep oldu. Her ne kadar çalışma için fark oluşmasa da soketten akan yakıt motor soğutma borularını ve elektronik sistemleri ıslatıyordu. Bu sebeple değişiminin yapılması gerekti.

Parça genellikle tüm motorlarda mazot pompasının altında bulunur

Rail Basınç Sensörü Nasıl Değiştirilir?

Oldukça hassas olan bu parçanın tamiri ne yazık ki yapılamıyor. Parçanın üzerindeki koda sahip aynı ürünü aldıktan sonra motor çevresindeki rail sensörüne ulaşmayı engelleyen parçalar sökülerek kolayca sökülüp yerine yeni parça takılabilir. Parçayı yerine takarken çok sıkmamaya ve mutlaka contasını takmaya özen göstermelisiniz.(Parçanın içi ve conta siyah olduğundan belli olmuyor.)

İlginizi Çekebilir  Tasarruflu Sürüş'ün Yöntemleri

Tüm bu işlemleri motor kapalıyken yapacağınız için araç herhangi bir arıza, koruma moduna geçmeyecektir. Sadece sistemdeki mazotun bir kısmı akacağı için ilk marş uzun sürebilir.

Rail Basınç Sensörü Fiyatı

Küçük bir parça olsa da ithal olması sebebi ile (Bosch veya Delphi marka) ortalama 300 ila 700 lira aralığında bu parçayı temin edebilirsiniz. Pek fazla aranmayan bir parça olduğundan birkaç parçacıdan fiyat almanız en uygun fiyat için önemlidir.

Parçanın montajı işçilik olarak oldukça kolay olduğundan kendiniz takabilir veya 30-50 lira gibi bir fiyatla herhangi bir özel serviste taktırabilirsiniz.

Mazot Pompası Arızası

Özellikle Multijet ve CDTI motorlarda sık görülen bir arıza da mazot pompasının yakıt sızdırmasıdır. Bazı durumlarda mazot pompasından yakıt sızması müşür arızası ile karıştırılabilir. Genelde 100-120 bin km’lerde pompa içerisindeki contaların işlevini kaybetmesi ile yakıt dışarı sızabilir. Bu durumda uygun tamir takımı ile revizyon yapılması gerekebilir. Mazot pompası tamir fiyatı ise 250-350 TL aralığında özel servislerde yapılabiliyor.

Yazı Özeti
Mazot Basınç Sensörü Arızası ve Çözümü
İçerik
Mazot Basınç Sensörü Arızası ve Çözümü
Açıklama
Aracın yolda kalmasına sebep olabilecek bu parçanın onarımı sadece parça değişimi ile yapılabilmektedir.

76 YORUMLAR

  1. AÇIKLAMALARINIZ VE BİLGİ SAHİBİ ETTİĞİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDER İŞLERİNİZDE BAŞARILAR DİLERİM

  2. merhaba aynı araca sahibim 1.3 cdti 113 binde müşür yakıt sızdırıyor sokete doğru terlemiş çalışmasında bi sıkıntı yaratırmı böyle kullanılsa bi süre maddi açıdan

    • Merhaba,
      Aracın çalışmasında bir sıkıntı yapmaz sadece sızdırma yapıyorsa. Ancak sürekli olarak kontrol edip alttaki turbo hortumlarına zarar vermemesine kontrol edin. Oradan akan sıcak yakıt zamanla hortumu delebilir.

    • Merhaba 2008 model symbol aracım var yaklaşık yüz yürbin km de yaklaşık 1 yıldır araç yolda giderken ve rölantide stop ediyor anlamsız yere marşa basınca çalışıyor kaç tamirciye götürdüm bir türlü bulamadılar bilgisayarda arıza çıkmıyor en son basınç sensör değerleri 230 ‘un altına düştüğünü gördük acaba basınç sensörünü değiştirsem stop etme sorunu biter mi? Birde elektrik sıkıntısı diyorlar beyin diyen var ama hepsine gösterdim sorun yok dediler sizce ne olabilir?

      • Merhaba,
        Basınç sensörü arızalandığında araç korumaya girerek stop edebilir evet. İlk etapta çıkma parça bulup kontrol etme şansınız var ise çok iyi olur. Aksi halde pahalı bir parça ve genelde iade alınmıyor.

      • Bendede vardı eğer değerler 220 veya 210 un altına düşerse orjinel parça ile degistir sakın çıkma alma cikmaler zaten bozuk oluyir

  3. Merhaba 2007 model h kasa 1.3 crdi aracım müşterek yakıt borusu arızası aralıklı olarak veriyor araç seyir halindeyken arıza lambası yanıyor ve aracın çekişi 1 vites kadar düşüyor kontak kapatılıp açıldığında arıza lambası sönüyor ve eski performansla çalışmaya devam ediyor
    Bu arızaya istinaden basınç müşürü pompa ve motor tesisatı elden geçti ayrıca katalizör ve egr temizlendi ancak sorun devam ediyor Bu konuda önerileriniz nedir teşekkür ederim hayırlı işler

  4. Woswagen t4 2000 model 2.5 arıza kodu şu;yakıt kesme solenoidi acık devre/şasiye kısa devre yazıyo araba hantallastı rampada gıtmıyo gaz tepkımesı az bu parcadan dolayımı yapar acaba

    • Merhaba ihtimal var ancak sorun yakıt pompasından da kaynaklanıyor olabilir.
      Çevrenizdeki servise parçayı test edip edemeyeceğinizi sorun. Aksi halde internetten bu parçayı alırsanız iadede problem yaşayabilirsiniz.

  5. 1.4 Citroen Nemo aracım motor soğuk normal çalışıyor,hararet normale geldiği zaman motor arıza lambası yanıyor,araç sitemi komple kapatıyor,tekrar marşa basıyorum araç çalışıyor.Basınç sensörünü değiştirdik arıza düzeldi.

  6. Merhaba, 2012 model 1.6 E-hdi Peugeot 508 aracım var. 4 enjektörü 10.000km önce değiltirdim. normal yolda giderken ilk arızamı aldım p0191 arazısı. Rail basınç müşürünü değiştirim ve 1 ay kadar normal kullandım sonra aynı arızayı tekrar vermeye başladı. yine rail basınç müşürünü değiştirdik ve 1 ay kadar şehirler arası yol yaptım ve sorun yine olmadı, 1 ay sonunda yine arıza vermeye başladı. 3. rail müşürüde bozuldu anlaşılan. rail müşürünü arızaya sebep eden olay nedir yardımcı olursanız sevinirim.

    • Merhaba,
      Rail müşürü içerisinden yakıt geçiyor ve elektrik var motor beynine giden. Aracın elektrik sisteminde problem yok ise akla tek mazot aldığınız yerde olabilecek problemler ve mazot filtresi geliyor. Mazot filtresini ne zaman değiştirdiniz ve orijinal mi? Oradan geçen pislikler vs. müşürün arızalanmasına sebep oluyor olabilir.

      • Mazot pompasını orjinal olup olmadığını hatırlamıyorum ama her periyodik bakımda değiştiriyorum. Size önceki mesajda belirtmeyi unuttuğum bir sorun daha var. ilk rail müşürü değiştirirken usta soketini bozdu, sonra tesisatı keserek yeni soketi bağladı ve izelasyonunu sağlamak için elektrik bantı kullandı. acaba elektrik tesisatında sorun oluyormudur ?

        • Merhaba,
          Kablo doğrudan farklı bir metalle temas ediyorsa vs. şase yapıyor olabilir ki yüksek ihtimal de sorun budur.
          Doğrudan markanın bir servisine giderek o kısmı kontrol ettirmenizi öneririm.

  7. Tekrar merhaba, sorunun kaynağını buldum galiba. rail sensörüne giden kablonun ek yapılan yerini elimle onattığımda motor teklemeye başladı, sonrasında artık arıza devamlı yanmaya başladı. bugün kabloların ek yerini yeniden birleştirdik ve lehimledik. üstüne 2 kat makaron ısıtım üst kısmını elektrik bantı ile iyice izole ettik. şimdi sırada yeni rail basınç müşürünü almak. inşallah bu sefer arıza vermeyecektir.

  8. aracım symbol 2008 1.5 dci motor aracımı 5 ay önce aldım ve faal olarak hergün kullanıyorum aracımı aldığım ilk ay 170 basmıştım arıza yaktı bilgisayara bağlattım ve mazot fitre sensörünün değişmesi gerektiği söylendi değiştirdikten sonra arıza lambası söndü ve aracımın yağ bakımını yaptırdım sonrasında aracım 130 u geçmediğini fark ettim sorun mazot filtresindemi yoksa mazot filtre sensörümü yardımcı olursanız sevinirim

    • Merhaba,
      Araçta arıza lambası yanıyor mu? Egzoz sisteminden, enektörlerden vs. araç hızlanmıyor olabilir.
      Bir orijinal renault arıza tespit cihazı ile kontrol ettirmenizi öneririm.

  9. Ustam merhaba,reno trafic 1.9 aracımın motorunu yıkattım ertesi gün araç çalışmadı vurdurarak denedik olmadı elektrikçi geldi rail müşürüne su gitmiş arızalanmış diye söyledi müşürü değiştirdik yaklaşık 1 ay sonra yine bozuldu zamanla bu 1 aylık süre 2-3 güne kadar düştü ustalar tesisatta sorun var dedi komple tesisatı elden geçirttim sorun yine çözülmedi müşür bozulduğunda içi ıslak oluyor öngörünüz yada öneriniz nedir acaba 1,5 yıldır bununla uğraşıyorum aynı sıkıntıları başkası yaşamasın diye aracı satamıyorumda yardım olursanız çok sevinirim

    • Merhaba,
      Rail sensörü kolay kolay su ile bozulmaması gerek basınçlı su temas etmedi ise. Büyük ihtimal motoru basınçlı suyu yakından tutarak yıkamışlar, bir kabloda yırtılma vs. olmuş olabilir mi?

  10. Ustam merhaba. 2008 fiestam var. Yolda ortalama 130 140 ila giderken araç bir süre sonra stop ediyor. 15 20 dk sonra sonra tekrar çalışıyor. Merhaba cihaza bağlattığımızda mazot pompası arızası verdi. Yorumlara bakınca müşür dikkatimi çekti sizce alakalı olabilir mi teşekkürler

    • Merhaba,
      Müşür olma ihtimali yüksek, bildiğim kadarı ile mazot pompası mekanik bir parça ve egzantrik mili ile beraber dönüyor.
      Ayrıca pompanızın conta, oringlerinde de aşınma olmuş olabilir, bu şekilde mazotu dışarı atıyor veya basıncı düşüyor da olabilir. Pompayı da detaylı kontrol ettirmenizi ve tamir seti ile revize ettirmenizi de öneririm.

    • Mrb hocam Peugeot 307 1.4 aracım sabahları çok zor çalışıyor enjektör ve ısıtıcılar sağlam mazot pompasının zayıf olduğunu söyledi ler ısıtıcılara yeterli yakıt gitmiyormuş ..müşür arzalı ise pompa zayıf çalışrmı yoksa arzalı olan pompamı ? acil cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

      • Merhaba,
        Müşür pompaya giden yakıtın seviyesini ve sıcaklığını ölçer. O parça arızalı ise araç çalışmayabilir veya zor çalışır. Ayrıca müşür pompaya göre kolayca değiştirilebilecek bi parça olduğu için değiştirip deneme yapmanızı öneririm.

  11. Merhabalar megan3 arabamla hafif yokuşlar da 100 km üzerinde giderken ekranda stop yazıyor ayağımı gazdan çekince yine sönüyor ve uzun yolda tekrarlıyor neden yapar acaba 2 kez bilgisayar a baglattım sorun yok dediler selamlar

    • Merhaba,
      Yakıt sisteminde de bir sorun olabilir. Enjektör, mazot pompası da kontrol ettirmenizi öneririm.

  12. Merhaba 2011 model carevella aracımı 3 ay oldu alalı aldığımda mazot hortumlarinda kaçak vardı 5 gün önce değiştirdim hortumları ve bu değişimden sonra aracı motor yıkamaya soktuk . Ve bu yıkamadan sonra araç 3 bin devire gelince araç kendini korumaya alıyor devir düşürüyor eğer zorlarsam araç kendini silkeliyor ve ekranda arza lambasını yakıyor . Verdiği arza kodu P008800 (yüksek yakıt basıncı ). Kaç ustaya gittiysem her biri birşey söylüyor. Ne yapmam gerekiyor. Teşekkürler

    • Merhaba,
      Mazot pompası veya basınç regülatörü su almış içerisindeki elektronik devre hasar görmüş olabilir.
      Aracı kurumadan veya kurutma yapmadan direk çalıştırmış mıydınız?

      • Merhaba usta tekrardan . Korunacak yerlerini kapattılar . Ama kurutmak için sadece hava tuttular . Mars’a basıp çıktık . Acaba mazot filtresindenmi diye 3 gün önce onunda değiştirdik değiştirdikten sonra araç rolantide tekliyerek çalışıyor şimdi . Anlamadım gitti filtreden mi oldu yoksa arsamı büyüyor.

        • Merhaba,
          Mazot filtesi içerisinde sensör bulunur ve su olması durumunda arıza kodunu cihazda gösterir.
          Sizin araçta map sensörü, akişmetre gibi bir parçada sudan kaynaklı arıza oluşmuş olması muhtemel.

  13. 1.5dizel Kango Yolda giderken stop ediyor mazot filtresi Yeni değişti rail yakıt sensör u kaynaklı mi acaba

    • Merhaba,
      Aracı bilgisayara bağlattınız mı? Yakıt hattındandır sorun yüksek ihtimalle.
      Bir cihaza bağlatırsanız arıza kaydetmiştir motor beyni.

  14. Merhaba lina 1.3 multi jet aracim yolda giderken stop ediyor arac aküyü çekmeye yakın mazot vermeye başlıyor pompaciya gösterdim raylı soketinin elektrik kestiğini söyledi sıkıntı sizce nerede

    • Merhaba,
      Mazot basınç sensöründe problem olabilir, enjektörlerde problem olabilir vs.
      Aracınızı bir serviste bilgsayara bağlatarak arıza koduna göre onarım yapılması gerekir, ilgili parçaların hepsi elektronik olduğu için mutlaka arıza kaydı oluşturmuştur.

  15. Merhaba ustam 2008 opel astra 1.3 dızel arabam var ozellıkle motor sogukken calıstırdıgımda rolente dalgalanması oluyor araba gaz verıp kesıyor yolda gıderken soforun hıssedebılecegı tekleme yapıyor 1 kac kere uzun yola gıttıgımde arac 80 ını 90 nı gecmıyor korumaya alıyor kendını bunun sebebı tam olarak ne olabılır kolay gelsın

    • Merhaba,
      Araçta egr arızası olabilir, egr arızası genelde soğuk motorda rölanti dengesizliği ve teklemeye sebep olur.
      Araçta arıza lambası da yanıyordur muhtemelen. Egr’nin sökülerek temizlenmesi gerekiyor. Ayrıca manifold temizliği yaptırmanızı da öneririm.

  16. Merhaba 1.5 fort curier 2018 alçak basınç yakıt sensörü arızası veriyor enjektörler temizlettim depoyu temizlettim partikür temizlettim iptal ettirdim arıza hala devem ediyor 2 ay oldu arızayı bulamıyolar bana bi yardımcı olsanız

    • Merhaba,
      Yakıt sensörü ayrı bir parçadır ve genellikle kaput açıldığında kolayca görülebilecek bir yerdedir.
      Yakıt basınç sensörü değiştirildi mi?

  17. Merhaba Usta;
    2008 1.3 cdtı combo araçım var. Motor soğukken araç tek marşta sorunsuz çalısıyor. motor ısındıktan sonra stop edip bıraz sonra tekrar marşa bastığımda araç çalışmıyor. ya motorun soğumasını beklemem gerekiyor yada park edeceğim yerde klimayı açarak motoru soğutmayı çalışıyorum.araçı bilgisayara bağladıklarında bi arıza çıkmıyor… 1,5 sene önce aynı arızayı yapmıştı enjektör temizliği yaptım. sorun bi nebzede olsa çözülmüştü. şimdi yine enjektör temizletmeyi düşünüyordum Yakıt Basınç Regülatörü parçasından olabileceğini okudum aklım karıştı. sizce arıza nerde?

    • Merhaba,
      Yüksek ihtimalle sensör kaynaklı bir arızanız var. Sensör kirden vs. sıcak motorda değerleri okuyamıyor ve ateşleme gerçekleşmiyor.
      Maf sensörü, krank sensörü gibi parçaları kontrol ettirmenizi de öneririm.

  18. Merhaba ustam fiat scudo 2001 2.0 jtd aracım var motorda tak tak ses geliyordu yüksek basınçtan dolayı ray muşurunun kablosu kopmuş tu onu yaptım düzeldi bu defa araç gidince ayağımı gazdan çekiyorum istop ediyor motor çalışır halde gaz yemiyor debriyaj a basınca tamen istop ediyor hemen çalışmıyor bir kaç saniye beklemem gerekiyor çalışması için ne yapmalıyım birde gaza basınca öyle bir sorun yok kabloyu tamir ettikten sonra bunlar oldu. yardımcı olabilir misin ustam

    • Merhaba,
      Araç bilgisayara bağlandığında ne arıza veriyor, ateşleme kaynaklı bir arıza da olabilir. Mazot pompasını da kontrol ettirmenizi öneririm.

      • Bilgisayar a bağlanınca sıfırlanmiyor ECU ondan arızayı bulamıyorum önün yüzünden zaten. düşük devirde çalışıyor sorun yok devir yükselince böyle bir sorun oluyor sürekli birde yolda gaz pedalına basınca sanki kesik kesik alıyor

  19. Özellikle araç soğukken ilk sürekli istop ediyor sicakken fazla değil geçte istop ediyor kontağı kapatırken

  20. Merhaba. 2004 Fiesta 1.4 tdci aracımızdan bir ay önce kuş sesi, şıngırdama gibi sesler gelmeye başladı. Servise götürdüm, V kayışına baktılar kayışın durumu iyi dediler. Kayıştan mı geliyor diye anlamak için bilinen yöntemleri (su dökme, pudra dökme) uyguladım fakat ses kesiliyormuş ya da azalıyormuş gibi gelmedi. Motor soğukken de yapabiliyor, sıcakken de. Bir de şunu fark ettim, ses arttığında arabada ekstra bir titreme oluyor ve radyoyu açtığımda radyo ekranının ışığı titriyor. Periyodik bakımı yapıldı, 180.000 kilometrede. Sorun sizce ne olabilir ? Teşekkürler.

    • Merhaba,
      Aklıma gelen ilk durum; aracınızın alternatör bilyasında vs. problem olması. Bir de aracın elektronik aksamındaki akım da azalıyor demişsiniz.
      Alternatörü kontrol ettirmenizi öneririm.

  21. Merhaba ustam bende 2016 Ford transit var arac seyir halinde boşa aldığım zaman devir saati 1 in üstüne çıkıp iniyor gaz alıp verme oluyor bu parçadan olabilirmi

    • Merhaba,
      Birçok sebepten olabilir ancak aklıma rölanti ayarı ile ilgili bir hata da geldi. Aracı bilgisayara bağlattınız mı, ya yakıttan yada rölanti ayarından ötürü dalgalanma yapıyordur

  22. Hocam verim 1.3 albea araç çok geç almaya hatta hiç marş almamaya başladı musurler kömürler yakıt pompası derken enjektör revizesi bile yaptırdım olmadı en son mars motoru değişince çalıştı fakat adadan bir ay geçti şu an yine bazen bir marsta bazen 4marsta alıyor şunu farktttim marşı çevirme hızı normal ise almıyor hızlı çevirdiğinde alıyor acaba yakıt sensorjnden mi kaynaklanıyor teşekkür ederim

    • Merhaba,
      Kızdırma bujilerine baktırdınız mı? 1.3 dizellerde çok sık bozulan bir parçadır ve genelde havaların soğumaya başladığı Sonbahar döneminde artar bu sorunlar.

  23. Merhaba arkadaşlar benim sorunum büyük ihtimalle ilk kez duyacağınız birşey ama paylaşmakta fayda var diye düşünüyorum. Aracım 1.5 dci fluence Sorun ilk olarak sabah çalışmalarından birinde enjeksiyon sistemini kontrol ettiriniz uyarısıyla başladı. Araç pompacıya gitti ve enjektör temizliği sonrası rail basınç sensörü ve ona bağlı çalışan uzun müşür dedikleri diğer müşürde değişti. Fakat bu seferde araç motor hasar riski uyarısı vermeye başladı. Gezmediğim pompacı gezmediğim tamirci kalmadı. Fakat bu noktada pompacı arkadaşlardan biri az önce uzun müşür diye tabir ettiğim müşürdeki bir lastiğin üzerinde olmadığını farketti. Tam sevinmiştim ki o lastiği yerine takınca aracın marş basmadığını anladık. Lastiği çıkarttığımız da araç marş basıyor ve kullanılıyor fakat bu haliyle orada lastik olmamasından sebep motora fazla mazot gidiyor ve hem araç çok yakıyor hemde hararet artıp araca motor hasar riski uyarısı verdiriyor. Pompa değişti enjektörler değişti depoya kadar kontrol edildi ama çözüm bulunamadı parçanın üzerinde olması gereken lastik takıldığında araç çalışmıyor çıkartınca yürüyor ama ara ara motor hasar riski uyarısı veriyor. Başınıza benzer bir durum geldimi. Şimdiden teşekkürler

    • Merhaba,
      Durumu ilk kez duydum. Aracın yakıt sistemindeki parçalarda daha önce işlem yapıldı mı? Yani orijinal olmayan veya revize görmüş enjektör, yakıt pompası vs. var mı?
      Doğru yapılmamış bir revizyon veya yanlış parçanın bu sorunu yapabileceği ihtimali geldi aklıma ilk olarak.

  24. 2010 fiesta dizel sabahlari normal aksamlari zor ve vuruntulu calisiyor isinana kadar neyden yapabilir bilen varsa…enjektorlere bakildi sorun ayni

    • Merhaba,
      Araçta kızdırma bujilerine baktırın öncelikle. Ayrıca mazot pompası da motor soğukken yeterli basınçta mazot basamıyor olabilir.

  25. Merhabalar bendede 1.3 euro 5 multijet linea var araç soğukken sorun yok ısınınca yada yolda giderken sanki turbo yokmuş gibi oluyor ve stop edincede çok aşırı derece zor çalışıyor çalışıncada araç 3000 devir üzerine çıkmıyor dip gaz vere vere düzeliyor mazot pompası şamandıra değişti enjektörler değişti yazılım ile egr iptal partikül iptal ve içide boşaltıldı sorun nedir acaba ?

    • Merhaba,
      Mazot basınç sensörü kaynaklı olabilir, mazot filtesi orijinal olmayabilir. EGR, partikül iptal edilirken motor yazılımı yanlış yüklenmiş olabilir. Bunların kontrol edilmesi gerekiyor.

  26. Merhaba, aracım 2004 Grand Cherokee 2.7 CRD 270 bin km’de. Soğuk havalarda marş alıyor fakat D veya R ye aldığımda stop ediyor. 3 5 dakika rolantide çalıştırdıktan sonra sorun kalmıyor ve bu süre havanın soğukluğuna göre değişiyor. Ayrıca en ufak yukarı eğimde durup tekrar kalkmak istediğimde gazı köklesem bile araç çok çok ağır devirleniyor sanki gaza basmıyormuşum gibi. Aracın devirlenmesini beklerken egzozdan yoğun siyah duman gelme durumu da var. Bu sorunların yakıt basınç sensörüyle bir alakası var mıdır? ya da sorun ne olabilir sizce? Teşekkürler.

    • Merhaba,
      Sorun yakıttan ziyade şanzıman kaynaklı olabilir. Tork konvertörü yeterli yağ basıncına ulaşamadığında gücü aktaramaz.
      Öncesinde şanzımanı kontrol ettirmenizi öneririm.

  27. Merhaba 2008 ducato var bende mazot basınç pompasını ve rail müşürünü yeni değiştirdim rail müşürünü sökünce araç normale dönüyor takınca istop ediyor sebep ne olabilir

  28. Merhabalar. Benim 1.5 dci clio 3 aracım var.Soğuk bir havada dağ çıkarken sollama esnasında enjeksiyonu kontrol ettirin arızası verdi.Sollama yapamadım devir 1.5 lere düşütü.Sağa çektim aruza geçti. Aynı şekilde 5_ 6 defa başıma geldi. Aradan biraz süre geçince araç rölantide titreme yapıyor.Araç çok yakmaya başladı.Rölantide ortalama takıt tüketim sürekli artmaya başladı.Cihaza bağlattığmda basınç müşürü diyor. Müşürü değiştirsem sorun çözülür mü?

    • Merhaba,
      Yüksek ihtimalle müşürü orijinal parça ile değiştirirseniz sorun düzelecektir. Ayrıca kilometreniz yüksekse bir enjektör bakımı yaptırmanızı da öneririm.

  29. Slm iyi akşamlar benim aracın da arıza lambası yanıyor 120 yi geçince genellikle yapıyor. Aracı durdurup tekrardan çalıştığınds arıza lambası sönüyor Bilgisayara bağladı usta mazot yüksek basınç musuru diyor ama bu şekilde devam ediyor arac 1.9 JTD Doblo musurdenmi acaba başka neden olabilir. Teşekkürler iyi akşamlar

    • Merhaba,
      Müşür elektronik bir parça olduğu için arıza durumunda arıza kaydı da oluşturur.
      Müşürü değiştirip kontrol etmenizi öneririm. Ustanız sağlam bir araçtan sökerek deneme yapabilir.

  30. Selam aleyküm ustam benim araç fiat linea 1.3 2011 model benim aracın sıkıntısı çok farklı dün elektrikçiye gittim sis lambasını değişmeye aracı işi bitti çıkıyordum araç çalışmadı ekranda kilit resmi vardı saatlerce denediler çözemediğim ve en son sigorta kutunun alt kısmında soketteki bazı kablolar oksit tutmuştu bütün kabloları soketten kesip direk bağlantı verdi araç kilit resmi ikazı kalktı bu sefer farklı bir durum ortaya çıktı araç çalışıyor Kapasitesi Regülatörü (Yüksek Basınç Pompa Girişi) p0747 hatası veriyor bilgisayardan sildikçe geri geliyor araç ronaltide 300 basınçla çalışması gerekirken 1500 basınçla çalışıyor aşırı görüntü ve şaşırtıcı ile çalışıyor ustalar daha çözemedi rica etsem sizde yardımcı olsanız ustam

  31. Merhaba aracım fort Fiesta 2011 1.4 dizel aracımda yolda giderken genelde yavaslarken yada rölanti zamanında tirteme ve stop ediyor P0191 ve 10193 kodlarını alıyor bir yıl once rail müsur degistirdim bir yıl sorununsuz bindim yine aynı arzayi aldı ne yapmalıyım yardımcı olurmusunuz tekrar rail mi değiştirmeyim

  32. ustam hayırlı günler. 2014 model 1.6 tdi seat leon aracım var. son 20 gündür aracı ilk çalıştırdığımda herhangi birşey yok çalışıyor fakat biraz gittim mi zorladım mı kızdırma bujisi yakıyor ve korumaya alıyor aracı gitmiyor. cihaza bağladığımda “P308D00 Yakıt pompası devir sayısı düşük” arızası veriyor ve arıza kaydının devamında şamandıraya yönlendiriyor. sizce sorun nedir ?

  33. merhabalar. 2011 astra h kasa 1.3 cdti düz vites aracım var. araç sabahları marş basıyor ama çalışmıyor nekadar zorlasamda marş basıyor herşey normal yakıt var akü yeni ama çalışmıyor. krank sensörü dediler 2-3 defa değiştirdim. ısıtma bujisinden dediler 4 ünü bir değiştirdim. yakıt filtresini orjinal değiştirdim ama gene yapıyor ve nezaman yapacağı belli olmuyor. bir ay hiç yapmıyor ama bir ay sonra gene basıyorum araç çalışmıyor. hava filtresinin motora geçen orta kısımdaki boruyu açıp biraz balata sipreyi sıkınca araç çalışıyor. ve gün içerisinde ne bir tekleme ne bir dalgalanma hiçbirşey yapmıyor 500 km yol git hiçbir arıza sıkıntı olmuyor ve stop edip tekrar çalıştırınca çalışıyor 10 kere stop et tekrar çalıştır çalışıyor. ama bazen 10 gün bazen bir ay sonra illaki sabah marşa basıyorum araç çalışmıyor. sorun ne olabilir hocam bi fikir verirseniz.

    • Merhaba,
      Basınç sensörünü değiştirdiniz mi? Genelde gözden kaçan bir parça oluyor mazot pompasının altında kaldığı için.
      Bir serviste çıkma bir parça ile denetip arıza burada ise orijinal sıfır mazot basınç sensörü ile değiştirmenizi öneririm.

  34. Merhabalar;
    Daha önce bilinen arızası olmayan 2008 model opel astra 1.3 cdti aracım yolda giderken birden gaz kesildi ve stop etti daha sonra da araç çalışmadı. Araç p0340 kam mili yer sensörü arızası ve p0191 rail basınç sensörü arızası verdi. Sebebi
    Ne olabilir triger kayışı İle ilgili olabilir mi? Araç kapalı garajda duruyordu fare kablo kemirmiş olabilir mi? Ancak dışardan gözle görünen birşey yoktu.
    Cevabınız için teşekkürler şimdiden

  35. Merhabalar 2021 1.5 opel combo aracim var kac gundur cozum bulunamiyor yakit yuksek basinc ikaz veriyo ve motor korumaya gecip cekisten dusuyo rail musuru mazot filresi degisti enjektorler kontrol edildi ariza sifirlandi tekrar veriyo yardimci olabilirmisiniz

    • Merhaba,
      Aracınızda yeni nesil bir motor var muhtemelen üretici garantisi de mevcuttur. Arızaya yol açabilecek çoğu parça da elden geçirilmiş.
      Yetkili servise garanti dahilinde işlem yapılmasını istemenizi öneririm.

  36. Merhaba 2014 B180 Cdi 1.5 dci OM607 motor arac uzun süre binilmemiş 48000km tüm sıvı ve filitre bakımları orijinal parca değişimi ile yapılmışdır. İlk başta ilk çalıştırmada rölanti dalgalanması ve gürültülü çalışma vardı şuan enjektör kodlaması yapıldı rejenerasyon a arac kendini aldı normal çalışmata başladı lakin rölanti dalgalanması yine var… Servis zamanla sistem temizlendikçe normale döner enjektör sensör vs de sorun yok dedi…

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here